En res ja tenim la primavera a sobre i si teniu un jardí, segur que ja heu pensat què plantar o què renovar perquè llueixi ple de vida i llum. Realment, un jardí botànic no és altra cosa que un jardí normal i corrent però que està dedicat a investigar, conservar i divulgar diferents espècies vegetals. Així que tu mateix pots tenir un petit jardí botànic al jardí de la teva casa de Begur (Girona) i si ja comptes amb algunes plantes, has de pensar bé quines estratègies usaràs perquè es mantinguin en bon estat de conservació. Aquí et deixem 5 passos a seguir perquè el teu jardí botànic de Begur llueixi sa i perfecte:

  1. Conèixer: Conèixer en profunditat totes les plantes que plantaràs al jardí de Begur és vital perquè així garanteixes la cura perfecta per a cadascuna d’elles. No totes les plantes són iguals i cadascuna necessitarà unes preferències de quantitat d’aigua, tipus de sòl, millor clima i llum així que, el millor que podem recomanar-te, és que t’informis bé de les seves necessitats per a mantenir-les en perfectes condicions.
  2. Drenatge: Per norma general, pràcticament totes les plantes necessiten un sòl que sigui capaç de drenar molt bé l’aigua, evitant que s’entolli. Així que hauràs d’afegir l’aigua i nutrients necessaris per aquest mitjà, el sòl. D’aquesta forma, lluiràs d’un jardí de la teva casa de Begur sa i ple de colors.
  3. Estètica: Combina bé els colors i formes de les flors per a poder donar aquest efecte de profunditat tan atractiu. Per exemple, col·loca les flors de colors foscos i sòlids per un costat i, en un altre, les plantes amb flors de tons més vius. D’aquesta forma aconseguiràs molt més alegria al jardí.
  4. Males herbes: Si vols que estigui en perfecte estat de revista ja no sols per l’estètica sinó també per la salut de les plantes, mantingues a ratlla les males herbes i no deixis que brollin plantes silvestres. Sinó, l’estètica empitjorarà i aquestes herbes no desitjades li treuran minerals i nutrients preuats així com oxigen i l’espai que necessiten per a poder viure còmodament.
  5. Plagues: Per a acabar de cuidar-les, hauràs de consultar quins pesticides líquids has d’aplicar per a eliminar les plagues i bestioles no desitjades però, això sí, amb summa cura perquè si uses els productes indeguts, podràs matar a les plantes i fins i tot pot ser que siguin perjudicials per a la teva salut. Et recomanem que contactis abans amb un expert.

Com veus, no cal fer res de l’altre món perquè el jardí de la teva casa a Begur llueixi radiant, ple de llum i de color aquesta primavera.